Wellness is taking time to relax your body and mind

Kom helemaal tot rust in onze Wellness. Tussen de bollenvelden heerlijk ontspannen in de verschillende faciliteiten. Exclusief want je  hebt de wellness voor jezelf! Even helemaal niets hoeven behalve relaxen en genieten. Badkleding is niet verplicht. De wellness is geopend van 10.00 tot 20.00.  Hiervoor hanteren we de volgende  tijdsvakken van 3uur:

 

- van 10.00 tot 13.00 voor de gasten van de Boskamer (dag van vertrek) 

- van 13.30 tot 16.30 voor de gasten van de Strandkamer (dag van aankomst)

- van 17.00 tot 20.00 voor de gasten van de Tulpsuite  (dag van aankomst)

 

Bij verblijf van meerdere dagen mag je iedere dag gebruik maken van de Wellness. 

In overleg kunnen we, als dat mogelijk is andere afspraken maken.  Het gebruik van de wellness is op eigen risico.  

Barrelsauna

Heerlijk wegdromen bij de openhaard in deze sauna. Hier kom je even helemaal tot rust, daarnaast is het erg gezond voor je. Omdat je lichaamstemperatuur in de sauna stijgt, ga je zweten. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Een bezoek aan de sauna stimuleert de aanmaak van serotonine. Dit gelukshormoon zorgt dat jij je ontspannen en blij voelt. Weg met die stress en volop genieten dus.

Infraroodsauna

De intense dieptewerking van de stralers stimuleert onder andere de stofwisseling en zorgt voor een intensieve doorbloeding van huid, spieren en organen. Afvalstoffen worden sneller uit het lichaam verwijderd. De Infrarood straling verlicht ook spier- en gewrichtspijnen. Je krijgt op natuurlijke wijze meer weerstand.

Hottub

Geniet van het knisperende hout terwijl je heerlijk ontspant in de hottub. Het warme water zorgt ervoor dat je lichaam en geest tot rust komen. Het helpt je om stress los te laten en je immuunsysteem

sterker te maken. De hartslag en de bloedsomloop gaan omhoog. Hierdoor circuleert het bloed beter en krijgen de spieren meer zuurstof en voedingstoffen toegediend. Spieren kunnen hierdoor sneller herstellen en je huid gaat er beter uitzien.


Koud dompelbad

Misschien zie je hier tegen op maar het is heel belangrijk om goed af te koelen na de sauna. Het draagt bij aan een goede ontspanning van het lichaam. Douche eerst het zweet van je lichaam en ga daarna pas in het dompelbad. Vergeet vooral het hoofd niet, anders kan je hoofdpijn krijgen door de overmatige warmte. Ga daarna nog even relaxen op de ligbedjes en adem diep in en uit zodat je de warme lucht in je longen snel kwijt raakt.

Loungehoek

Hier kan je lekker bijkletsen en ontspannen na de sauna. Een boek of tijdschrift ligt voor je klaar, of gewoon even helemaal niets. Ook kan je hier genieten van een kopje koffie of thee, lunch en hapjes.